• Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Novosti

Tia treba našu pomoć za prve samostalne korake!

Tia je jedna sasvim posebna sedmogodišnja djevojčica koja svojim razvojem prkosi svim prognozama.

Rođena je sa velikim deficitom moždanog tkiva i dijagnozama koje se gomilaju sa svakom novom razvojnom fazom (Stanje nakon ish prenatalnog cerebralovaskularnog infartkta lijevo – porencefalična cista FII 20 210; Heterozigot za c. 97GA; Hipoplazija lijeve ACM; Subluxatio coxae lat dex.; CP - bilateralno spastični oblik – GMFCS IV, BFMF 3B).

No unatoč tome, ona je danas veselo, razigrano malo biće koje nas uveseljava svojim osmijehom svaki dan, od jutra do večeri.

Kognitivno i intelektualno, Tia je baš kao i svako drugo dijete njenih godina, razigrana, željna društva prijatelja vrtićaraca, trenutno najviše zainteresirana za slova i brojeve i ne dozvoljava da joj motorička poteškoća, koja joj onemogućava samostalno kretanje, stoji na putu ka cilju.

Njen razvoj je velika enigma za sve nas koji smo odlučni u namjeri da joj omogućimo njen najbolji mogući život.

Na tom putu zahvalni smo svim doktorima, specijalistima, medicinskim sestrama, terapeutima, odgajateljima i nadasve dobrim ljudima u Klinici za dječje bolesti Zagreb, vrtiću Različak te posebice Poliklinici Glavić koja svakodnevnim terpijama prati Tiu na njenom putu ka samostalnom životu već punih pet godina.

Budući da je već do sada postigla ‘nemoguće’ jurimo ka novim izazovima.

Naime, preliminarni pregled, u bolnici Children’s Hospital  u St. Louis-u koja je prepoznata kao nacionalni centar za spastičnu cerebralnu paralizu u USA (Nationally Recognized Surgical Care for Spastic Cerebral Palsy), od strane dr. Parka potvrđuje da je Tia kandidat za operativni zahvat Selective dorsal rhizotomy. (https://www.stlouischildrens.org/conditions-treatments/center-for-cerebral-palsy-spasticity/about-selective-dorsal-rhizotomy)

Operacija podrazumijeva zahvat na kralježnici, kojim će se, laički rečeno, smanjiti hypertonus i spazam mišića, koji joj onemogućavaju normalan pokret nogu, odnosno koračanje, zatim slijedi ortopedski zahvat na ligamentima donjih ekstremiteta te svakodnevne fizikalne terapije, sve u bolnici u St. Louis-u u trajanju 30-40 dana.

Tia je u zadnjih godinu dana krenula koristiti hodalicu, no zbog prevelikog spazma nije u mogućnosti izvoditi korake. Kako je trenutno dosegla svoj motorički maksimum ovaj operativni zahvat će joj omogućiti da daljnjim terapijskim vježbanjem uz pomoć neurorobotike u Poliklinici Glavić ostvari svoje prve samostalne korake i postane što samostalnija budući da sljedeće godine kreće u osnovnu školu, otkriva Tijina majka.

Operacija je planirana za ožujak 2023. godine, a ukupan iznos koji je potrebno uplatiti 45 dana prije termina operacije je 65.115,00 $ plus putni troškovi i troškovi smještaja.

Obitelj je nedavno pokrenula kampanju na stranici Go Get Funding sa Tijinim profilom naziva ‘ZA TIJIN KORAK’. Na ovaj način možete pomoći malenoj Tiji, a ako vam je zgodnija uplata na račun ostavljamo vam niže i Tijin žiro račun:

Tia Šeri, Zagrebačka banka: HR0523600003119183884

Više o Tijinoj priči možete saznati i njezinom Instagram profilu.

 


© 2024 SUMT. Sva prava pridržana. Design by DESIGN 1